Low Vision

Low vision

Wat als een bril niet meer helpt?

 

Low vision is een mogelijke oplossing voor leeftijdsgebonden oogafwijkingen, hulpmiddelen voor slechtzienden. Met de leeftijd of door ziekte kunnen er specifieke zichtproblemen optreden waarbij lezen, personen herkennen, knutselen of fijn werk uitvoeren moeilijk of zelfs onmogelijk wordt. Wanneer de gezichtsschrepte minder is dan 30% spreekt men van Low Vision. 

 

Optiek Boury heeft hiervoor hulpmiddellen, een exclusieve service in de streek. Samen met jou, jouw ouder, jouw vriend testen wij verschillende hulpmiddelen uit om tot een gepaste oplossing te komen, rekening houdend met zijn/haar specifieke mogelijkheden en beperkingen. Wanneer je langskomt na afspraak, kun je best al jouw brillen en/of loepen meebrengen. Hulpmiddelen hier zijn medische filterbrillen,  digitale en lichtloepen, loepleesbrillen, prismabrillen,....

 

Wij helpen graag! Regelmatig volgen wij ook bijscholingen om onze service en hulp continu te verbeteren.

Maak vrijblijvend een afspraak.
 

Onze oplossingen

Nieuw

ORCAM myEye en myReader. Een revolutionair voorleesapparaat dat op de bril wordt gemonteerd. De ORCAM kan teksten voorlezen en zelfs gezichten en producten herkennen wanneer je er naar kijkt of aanwijst. De discrete camera staat op de veer van de bril en kijkt mee naar de richting waarin de slechtziende kijkt. Het compacte computertje, dat in de broekzak of aan de riem kan wordt heel gemakkelijk met een enkele bedieningsknop bestuurd zodat het leren met de ORCAM vlot verloopt.

Orcamcamera

Digitale loepen

Elektronische optische hulpmiddelen bieden oplossingen om het "normale" kijkcomfort te behouden. Deze digitale loepen hebben we in verschillende maten. Een digitaal vergrootglas met een traploos in te stellen vergrotingsfactor van 1.7x tot 12x. Onafhankelijk van de vergrotingsfactor blijft de scherpte behouden, in tegenstelling tot gewone loepen.

Medische filters

Speciale medische filters, die een deel van het blauwe licht filteren kunnen een hoger contrast geven bij dagelijkse bezigheden. Ook de lichtschuwheid wordt verminderd. Deze filters kunnen worden gecombineerd met e-scoop of AMD-comfort, die nog een extra meerwaarde geven voor het zicht.

Loepen

Loepen met elk een eigen doel en functie.

Handloepen worden in de hand en op een vaste afstand van de tekst gehouden afhankelijk van de vergroting.  Deze loepen worden al dan niet met licht geleverd. 

Standloepen worden op de tekst gezet. Deze loepen kunnen tot 20 maal vergroten en worden ook al dan niet met verlichting geleverd.

 

Loepleesbrillen en voorzetclips

Sommige mensen kunnen nog beter lezen zonder een loep in de hand te moeten houden, maar met een gepersonaliseerde loepleesbril.  Deze speciale brillen hebben anders dan een gewone leesbril een vergrotend effect.

Om de televisie beter te zien kan een voorzetclip om op de bril te zetten dan weer helpen. Voordeel van deze brillen is dat de handen vrij zijn.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Boury X Delagrange

Een tijdje geleden gaf Marc Delagrange het team van Ann Boury de taak om zijn trouwe klanten met raad en daad bij te staan.

 

Voor ons ook super om de klanten van Marc met een glimlach en een goed gevoel buiten te zien gaan.

 

Net zoals bij Marc is onze missie een combinatie creëren van een KWALITATIEF AANBOD, EEN DOORGEDREVEN SERVICE EN EEN TIKKELTJE GELUK SCHENKEN AAN ONZE KLANTEN.

 

Graag nodigen we jullie uit om langs te komen met vragen en behoeftes zodat we samen een mooie oplossing kunnen aanbieden. U kunt steeds uw afspraak maken telefonisch of op onderstaande knop.

 

Tot binnenkort!