Low Vision

Low vision

Wat als een bril niet meer helpt?

 

Low vision is een mogelijke oplossing voor leeftijdsgebonden oogafwijkingen, hulpmiddelen voor slechtzienden. Met de leeftijd of door ziekte kunnen er specifieke zichtproblemen optreden waarbij lezen, personen herkennen, knutselen of fijn werk uitvoeren moeilijk of zelfs onmogelijk wordt. Wanneer de gezichtsschrepte minder is dan 30% spreekt men van Low Vision. 

 

Optiek Boury heeft hiervoor hulpmiddellen, een exclusieve service in de streek. Samen met jou, jouw ouder, jouw vriend testen wij verschillende hulpmiddelen uit om tot een gepaste oplossing te komen, rekening houdend met zijn/haar specifieke mogelijkheden en beperkingen. Wanneer je langskomt na afspraak, kun je best al jouw brillen en/of loepen meebrengen. Hulpmiddelen hier zijn medische filterbrillen,  digitale en lichtloepen, loepleesbrillen, prismabrillen,....

 

Wij helpen graag! Regelmatig volgen wij ook bijscholingen om onze service en hulp continu te verbeteren.

Maak vrijblijvend een afspraak.
 

Onze oplossingen

Digitale loepen

Elektronische optische hulpmiddelen bieden oplossingen om het "normale" kijkcomfort te behouden. Deze digitale loepen hebben we in verschillende maten. Een digitaal vergrootglas met een traploos in te stellen vergrotingsfactor van 1.7x tot 12x. Onafhankelijk van de vergrotingsfactor blijft de scherpte behouden, in tegenstelling tot gewone loepen.

Medische filters

Speciale medische filters, die een deel van het blauwe licht filteren kunnen een hoger contrast geven bij dagelijkse bezigheden. Ook de lichtschuwheid wordt verminderd. Deze filters kunnen worden gecombineerd met e-scoop of AMD-comfort, die nog een extra meerwaarde geven voor het zicht.

Loepen

Loepen met elk een eigen doel en functie.

Handloepen worden in de hand en op een vaste afstand van de tekst gehouden afhankelijk van de vergroting.  Deze loepen worden al dan niet met licht geleverd. 

Standloepen worden op de tekst gezet. Deze loepen kunnen tot 20 maal vergroten en worden ook al dan niet met verlichting geleverd.

 

Loepleesbrillen en voorzetclips

Sommige mensen kunnen nog beter lezen zonder een loep in de hand te moeten houden, maar met een gepersonaliseerde loepleesbril.  Deze speciale brillen hebben anders dan een gewone leesbril een vergrotend effect.

Om de televisie beter te zien kan een voorzetclip om op de bril te zetten dan weer helpen. Voordeel van deze brillen is dat de handen vrij zijn.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Kwaliteitszonneglazen aan 50%

Geniet nu van onze fantastische ZONNEGLASACTIE!                          Een paar kwaliteitszonneglazen op sterkte aan 50%!                    Vraag zeker naar onze nieuwe fashionkleuren.

 

Tot binnenkort!