logo optiek boury
logo optiek boury

Generaties lang, goed gezien

Vooruitziend vakmanschap: dat vat Optiek Boury samen. Al meer dan zestig jaar voorzien wij ogen van vakkundige oplossingen op maat. Onze missie was vanaf dag één zonneklaar: een unieke combinatie creëren van een kwalitatief aanbod en een doorgedreven service. Die aanpak werkt, mede dankzij onze vijf gediplomeerde opticiens die zich permanent bijscholen en de vinger aan de pols houden van trends en technologische vernieuwingen. We investeren steeds in nieuwe technieken zoals onze gesofisticeerde oogcomputers, oogdrukmeter en andere hoogtechnologische apparatuur. Naast ons uitgebreid aanbod brillen kan je bij ons terecht voor progressieve glazen en contactlenzen, oplossingen voor nachtzicht en low vision en (sport)brillen op sterkte.

Foto van voorkant Optiek Boury met kever
OB0002 (1).jpg
foto interieur Optiek Boury

Na meer dan 60 jaar vakmanschap zit er nog niet het minste krasje op onze drive. Wel integendeel: wij zijn klaar voor minstens nog vier generaties want Optiek Boury dat is generaties lang goed (ge)zien.

Ann, Elke, Siebe en Isabelle

Team

Ken je Ann, Elke, Siebe en Isabelle, onze vier gepassioneerde opticiens, al? Kom naar de winkel en leer ons kennen. We helpen je graag in jouw zoektocht naar de perfecte bril voor op jouw neus.

Ann Boury

Ann is zaakvoerster van deze zaak. Na haar opleiding IORT te Brussel en vele stages, startte Ann in de zaak bij haar ouders. Daarna nam ze de zaak over. Door haar vele inspanningen en bijscholing door het ganse team is Optiek Boury nog steeds hip en trendy.

Elke

Al 17 jaar werkt Elke bij Optiek Boury. De fijngevoeligheid van Frans Boury is haar destijds ook nog meegegeven. Haar eerlijkheid en gevoel voor brillen maakt haar uniek. Elke is de rechterhand van Ann.

Siebe

Siebe heeft er een opleiding Ehsal Optiek in Brussel op zitten. Met zijn vingervlugheid zorgt Siebe ervoor dat uw bril in no-time gemonteerd is. Hij zorgt voor wat mannelijk geweld sinds 2013.

Isabelle

Isabelle werkt al 30 jaar in de Optiekwereld. En zij vervoegde ons team in 2015. Isabelle helpt u graag verder bij het volledige proces voor het kiezen van de juiste bril en heeft een oplossing voor elk probleem.

Geschiedenis

1944

Gevel gebombardeerd tijdens oorlog 1944

Beschadigd gebouw Optiek Boury na bombardementen WOII

1947

Gebroerders Boury aan het werk

Gebroeders Boury samen aan het werk

1950

Gevel uurwerken Gebroeders Boury

Gebrs. Boury uurwerken

1955

Gevel Gebroerders Boury

Opening nieuwe winkel

1955

Armand Pien bij de opening winkel

Opening Winkel met Armand Pien

2007

Verbouwing 2007

2015

Foto van voorkant Optiek Boury met kever

Opening nieuwe winkel 2015

2015

foto interieur Optiek Boury

Het nieuwe interieur met afzonderlijke kinderafdeling en low vision.