Low vision

Hulpmiddelen voor slechtzienden.
(enkel in Wevelgem en bij voorkeur op afspraak)

Nieuw

ORCAM myEye en myReader. Een revolutionair voorleesapparaat dat op de bril wordt gemonteerd. De ORCAM kan teksten voorlezen en zelfs gezichten en producten herkennen wanneer je er naar kijkt of aanwijst. De discrete camera staat op de veer van de bril en kijkt mee naar de richting waarin de slechtziende kijkt. Het compacte computertje, dat in de broekzak of aan de riem kan wordt heel gemakkelijk met een enkele bedieningsknop bestuurd zodat het leren met de ORCAM vlot verloopt.

Orcamcamera

Grote keus digitale loepen

We volgen regelmatig bijscholingen om nog beter gespecialiseerde low vision oogmetingen de kunnen doen, waar veel verder gekeken wordt dan de gewone brilsterkte.

Oogmeting

Medische filters

Speciale medische filters, die een deel van het blauwe licht filteren kunnen een hoger contrast geven bij dagelijkse bezigheden. Deze filters kunnen worden gecombineerd met e-scoop of AMD-comfort, die nog een extra meerwaarde geven voor het zicht.

foto medische difter

Loepen

Handloepen, standloepen en digitale loepen, elk met zijn eigen doel en functie.

foto loep

Loepleesbrillen en voorzetclips

Sommige mensen kunnen nog beter lezen zonder een loep in de hand te moeten houden, maar met een gepersonaliseerde loepleesbril. Om de televisie beter te zien kan een voorzetclip om op de bril te zetten dan weer helpen.

foto leesloepbril